68. rođendan najuspješnijeg tima u Ligi šampiona

Ženski rukometni klub Budućnost danas slavi 68 rođendan! Klub osnovan 13. februara 1949. za skoro sedam decenija postojanja prešao je put od dominantog tima na prostoru nekadašnje države, potom u regionalnim okvirima do tima koji je u posljednjih pet godina osvojio dva trofeja Lige šampiona (2012. i 2015.), a u oktobru prošle godine postao ekipa sa najviše osvojenih bodova u Ligi šampiona ostavivši iza sebe osmostrukog prvaka Evrope – austrijski Hipo.

Budućnost 68. godišnjicu postojanja dočekuje kao klub koji je i dalje u samom vrhu evropskog rukometa i koji ove sezone ima jasan cilj – plasman na finalni turnir Lige šampiona.

Četvrto uzastopno učešće na završnom turniru elitnog takmičenja koji će i ove godine biti održan u Budimpešti ujedno bi bila i kruna jedne generacije najvećeg crnogorskog sportskog brenda, a uoči početka nove etape u razvoju tima u kojem će od naredne sezone, okosnicu činiti igračice koje su budućnost crnogorskog i evropskog rukometa i koje bi Budućnost i reprezentaciju trebalo da zadrže u vrhu rukometne evropske scene.

Za proteklih 68 godina postojanja, Budućnost je osvojila dva trofeja Lige šampiona (2012. i 2015.), tri trofeja Kupa pobjednika kupova ( 1985, 2006. i 2010.), te EHF kup 1987. godine.

Budućnost je šest puta bila pobjednik Regionalne lige, a osvojila je 28. titula državnog prvaka i 21 trofej namijenjen pobjedniku nacionalnog kupa, kada se računaju i trofeji osvojeni u periodu postojanja SFRJ, Jugoslavije, te Državne zajednice Srbija i Crna Gora.

Istorijat našeg kluba