Adžić: Možemo do finalnog turnira

Početak avgusta je tri godine zaredom bio „rezervisan” za početak priprema rukometašica Budućnosti. Ovog puta, „plave” su upalile motore” tek krajem osmog mjeseca, što je i razumljivo, jer je avgust bio rezervisan za Olimpijske igre.

Nakon rada u Univerzitetskoj sali u Podgorici i treninga i mečeva u Ljubljani sa Krimom (pobjeda i poraz) i danskim Odenzeom (trijumf), Podgoričanke će od ponedjeljka biti u Baru, gdje će odraditi sedmodnevne bazične pripreme.

IMG_8317

“Ulazak u sezonu je baš specifičan, jer neke djevojke tri mjeseca nisu bile na terenu, a neke su bile na Olimpijskim igrama do 15 dana prije početka priprema. Pokušavamo da promijenimo neke stvari od starta, kako bi se to odrazilo na utakmicama”.

“Sigurno je da nećemo dostići nivo forme za prvu ili drugu utakmicu. Ali, u grupnoj fazi moramo da pobjeđujemo, a nivo forme neka bude pravi kada bude najpotrebnije”, poručuje trener Dragan Adžić.

Na treninzima već 10 dana nema Suzane Lazović, a povratak prvog pivota Dragane Cvijić se očekuje tek krajem oktobra ili početkom novembra.

Zbog toga je dobro što je grupa laka – rivali su Mec, Tiringer i norveški vicešampion Glasverket, koji je u nedjelju u finalu kvalifikacionog turnira u Dramenu savladao Podravku sa 28:19 (12:12).

IMG_0878

“Da smo u grupi u  kojoj su Đer, Midtjiland, CSM Bukurešt i Rostov morali bismo drugačije da uđemo u pripreme. Ovako, već od starta radimo jako, a imamo takvu ekipu da možemo sebi da dozvolimo da na prvoj i drugoj utakmici budemo još ‘teški'”.

“Bitno je da djevojke nakon neuspješnog nastupa na Olimpijskim igrama, i Crne Gore i Rumunije, imaju motiv, energiju i želju da to zaborave, a to mogu samo radom i dobrim utakmicama”.

Koliko možete ove sezone u Ligi šampiona?

“U ovoj konkurenciji, koja je još jača nego prošle godine, fajnl-for je nešto što ova generacija Budućnosti može da ostvari. I vjerujem da hoće”.

A na fajnl-foru?

“Da popravimo izdanje iz prošle sezone”, zaključio je Adžić.

IMG_8211

Budućnost je malo mijenjala tokom ljeta – otišla su sjajna krila Majda Mehmedović (CSM Bukurešt) i Radmila Petrović (prekid karijere), stigla je španska golmanka Darli Zogbi de Paula, a iz Vardara se vratila Itana Grbić, koja će biti konkurencija Biljani Novović (eks Pavićević).

“Nije nam bilo svejedno nakon neuspjeha, ali kako vrijeme odmiče to smo ostavile iza sebe. Sada se fokusiramo samo na to kako da igramo što bolje. Ove sezone će na meni biti veća odgovornost, jer nema Majde, ali sam spremna za to. Imam iskustvo, godinama igram i mislim da neće biti problema na lijevoj strani”, kaže 28-godišnja Podgoričanka.

Budućnost je prošle sezone otišla u Budimpeštu da brani titulu prvaka Evrope, ali je izgubila oba meča. Ove godine nije favorit, jer su Đer, Rostov, CSM Bukurešt i Vardar jači nego lani.

“Iskreno, nakon ovoga što se desilo sa reprezentacijom i na fajnl-foru, ne očekujemo da osvojimo Ligu šampiona. Glavni cilj nam je da dođemo na fajnl-for, a vidjećemo šta će biti kada stignemo tamo”, zaključilo je prvo lijevo krilo „plavih”.

Izvor: Vijesti.me