Blog Katarine Bulatović

Poštovani navijači,

Čast mi je da Vam se ovim putem obratim. Napravili smo kratku pauzu od dvije godine, ali isto tako vjerujem da ćemo te dvije godine nadoknaditi samo lijepim stvarima koje će nam se dešavati.

32 Katarina Bulatovic

Pišem Vam ovaj blog sa, po mom mišjenju, najljepšeg mjesta u gradu – sa terase mog stana, prelijepog pogleda na Moraču dok kao i svi moji sugrađani uživam u prelijepom vremenu i ljetnjim danima u našem glavnom gradu.

Kao što svi vjerovatno znate, u nedjelju konačno počinje Liga šampiona, poslije duže pauze. Pauze u kojoj ste se Vi, vjerujem lijepo odmorili, a mi se odmorili i nakon toga naporno pripremali za izazove koji nas očekuju. Mislim da ovom prilikom nije potrebno uputiti pozivnicu da svi dođete u Sportski centar ”Morača”, jer je to postao kult glavnog grada. Stoga vjerujem da neće biti slobodne stolice u nedjelju u 19h.

Buducnost - Mihalovce (8)

O sportskom aspektu i o tome kako se ekipa sprema za veliki meč koji nas očekuje u nedjelju, napisano je mnogo toga, a i u narednim danima očekujem da će i štampani i elektronski mediji tom meču posvetiti veliku pažnju kao centralnom sportskom događaju u Crnoj Gori predstojećeg vikenda. Da Vas ne bih ”opterećivala” taktičkim zamislima i drugim detaljima koji su Vam dobro poznati, ovom prilikom bih napisala nešto o mojoj pripremi za mečeve tog nivoa i za izazove koji nas očekuju u takmičenju u kojem imamo velike ambicije.

Moja priprema za meč je počela dužom vožnjom starim putem od Cetinja prema Kotora preko čuvenih Njeguša, mjesta sa kojeg se pruža predivan pogled na jedan od najljepših zaliva u Evropi. S obzirom na to da sam neko ko voli prirodu i uživa u svakom sunčanom danu koji kad god sam u prilici, provedem sa dragim ljudima, i ovog puta sam makar na kratko mogla da zaboravim na sve obaveze, da se posvetim isključivo odmoru i punjenju baterija za dugo iščekivanu sedmicu. Nakon što sam posljednje dvije godine provela van Crne Gore, drago mi je što ponovo imam priliku da uživam u posjetama predivnim predjelima naše zemlje, koju iako nijesam rođena ovdje, jako dobro poznajem. To je jedan od detalja koji mi je nedostajao prethodne dvije godine i srećna sam što ponovo mogu da budem svakodnevno sa dragim ljudima i brojnim poznanicima koje sam stekla u Crnoj Gori.

Buducnost - Krim (5)

A naredni dani se neće mnogo razlikovati od uobičajenih – obaveze na fakultetu, skeniranje protivnika, treninzi i neka lagana šetnja, pod uslovom da ostane slobodnog vremena nakon više sati provedenih u dvorani. Volim da rano ustajem, jer na taj način ne dozvoljavam sebi ”luksuz” da propustim bilo šta od sportskih i ličnih obaveza. A uz obaveze koje imam u klubu i reprezentaciji, želim da se nakon povratka u Podgoricu posvetim i fakultetskim obavezama. Već sada treba razmišljati o onome što dolazi po završetku igračke karijere i o tome da je fakultetska diploma uz znanje stranih jezika preduslov za bavljenje nekim biznisom u budućnosti.

Katarina Bulatovic

Jedina stvar u kojoj neću moći da uživam narednih sedmica jeste posjeta konjičkom klubu, jer mi je jahanje u posljednje vrijeme postalo hobi. Poslije brojnih obaveza i višesatnog zadržavanja u dvorani svakog dana, sportistima je potreban takav vid relaksacije.

Ali za relaksaciju, uživanje u prirodi i druge aktivnosti van terena, biće vremena. Imala bih još mnogo toga da Vam napišem i podijelim sa Vama, ali vrijeme brzo leti, a početak treninga se bliži. Još jednog u nizu treninga kojim završavamo period koji traje više od dva mjeseca i koji smo proveli očekujući ono za šta sve mi živimo.

Pozdravljam Vas i vidimo se u nedjelju!