Predragu Boškoviću novi mandat

Predrag Bošković i u narednom mandatu biće predsjednik Upravnog odbora Ženskog rukometnog Budućnost, odlučeno je na sjednici UO, koji je formiran na Skupštini podgoričkog kluba koja je održana u hotelu ”Verde” u Podgorici.

Bošković koji je sredinom novembra imenovan za potpredsjednika Evropske rukometne federacije (EHF) dobio je jednoglasnu podršku članova Upravnog odbora da nastavi da vodi podgorički klub na čijem je čelu od 2006. godine, kada je na tom mjestu naslijedio Budimira Stanišića.

img_8005

Od kraja 2006. godine do danas, ŽRK Budućnost je za vrijeme mandata Boškovića ostvario najveće uspjehe u istoriji ovog kluba, i uopšte crnogorskog klupskog rukometa – podgorički klub je 2012. i 2015. osvajao trofeje Lige šampiona, 2010. je bio pobjednik Kupa pobjednika kupova, a pet puta bio je najbolji u Regionalnoj ligi.

Bošković je do kraja septembra ove godine bio i predsjednik Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore.

img_8009

Na sjednici Skupštine dvostrukog šampiona Evrope imenovani su članovi Upravnog odbora u kojem su pored Boškovića, ostali Milica Vukotić, dekan Fakulteta za informacione tehnologije Univerziteta Donja Gorica, Dean Krivec iz Petrola, Miodrag Strugar, nekadašnji trener i direktor Nikola Petrović i Raško Konjević.

Nova imena su Matjaž Božič iz Lovćen osiguranja, ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, direktorica Kliničkog centra Crne Gore Zorica Kovačević, te Slobodan Filipović, državni sekretar Ministarstva odbrane, a moguće je da se Upravni odbor proširi sa još tri člana iz redova sponzora.

img_8020

Skupština je promijenila Statut i uvela zvanje počasnog predsjednika. Taj status su dobili bivši predsjednici kluba Budimir Stanišić i Miodrag Ivanović.

Po završetku sjednice Skupštine i Upravnog odbora ŽRK Budućnost, organizovan je i novogodišnji koktel u hotelu ”Verde”, kojem su pored uprave, igračica i stručnog štaba, kao i mlađih kategorija, prisustvovali prijatelji i sponzori kluba, te predstavnici medija.