Budućnost četvrta u Skoplju

Rukometašice Budućnosti osvojile su četvrto mjesto na turniru u Skoplju koji je nova odlična provjera uoči početka nove sezone – nakon poraza od Vardara (26:16) i pobjede protiv ruskog Krasnodara (29:28), izabranice Dragana Adžića u meču za treće mjesto poražene su od CSM Bukurešta 31:21 (16:10). Rumunski tim koji je jedan od favorita za najviši plasman u novoj sezoni Lige šampiona opravdao je ulogu velikog favorita i slavio ubjedljivu pobjedu protiv mladog sastava dvostrukog šampiona Evrope.

U duelu protiv CSM Bukurešta, Đurđina Jauković je bila najefikasnija sa sedam golova, dok je Itana Grbić postigla četiri.

Darli Zokebi de Paula je imala četiri odbrane, a Marta Batinović tri uspješne intervencije.

U pobjedničkom timu, Teres Gulden je bila najbolja sa pet golova. Bivša igračica Budućnosti Kristina Neagu nije ulazila u igru.

Za izabranice Dragana Adžića dueli u glavnom gradu Makedonije bile su nove provjere u sklopu priprema za novu sezonu nakon dvije sedmice boravka u Kolašinu gdje su igrale protiv ruskog Astrahana, zajedničkog rada sa slovenačkim Krimom u Podgorici, tri provjere na turniru ”Vinko Kandija” u Ljubljani na kojem su rivali bili Hipo, Podravka i Krim, te dva kontrolna meča protiv mađarskog Vašaša u Podgorici.

RASPORED I REZULTATI TURNIRA U SKOPLJU

Srijeda, 23. avgust

Bukurešt – Rostov Don   26:29

Vardar – Krasnodar  37:32

Četvrtak, 24. avgust

Odenze – Bukurešt   23:27

Budućnost – Vardar  15:26

Petak, 25. avgust

Rostov Don – Odenze  30:28

Krasnodar – Budućnost  28:29

Subota, 26. avgust

FINALE – Rostov Don – Vardar (18. 00)

Meč za teće mjesto – Budućnost – Bukurešt  21: 31

Meč za peto mjesto – Krasnodar – Odenze 28: 36