Budućnost domaćin prvog turnira Regionalne lige

U novoj sezoni Regionalne lige za rukometašice nastupiće četiri tima – u borbi za trofej u regionalnom takmičenju, Budućnost će za protivnike imati Rudar, Krim i Jagodinu. Svaki klub će biti domaćin jednog turnira, igraće se dvokružno, pa će svaki tim odigrati šest utakmica što će za izabranice Dragana Adžića biti odlične provjere za Ligu šampiona u kojoj je ove sezone cilj napraviti korak više u odnosu na prethodnu i izboriti plasman na finalni turnir u Budimpešti.

Prvi turnir na programu je 18. i 19. septembra i domaćin će biti Budućnost. Na turniru koji će biti odigran u dvorani ”Verde”, Milena Raičević i saigračice odmjeriće snage protiv Jagodine i Krima, što će im biti i posljednje provjere uoči početka Lige šampiona prvog vikenda oktobra.

Jagodina će biti domaćin drugog turnira početkom januara naredne godine, sredinom prvog mjeseca naredne godine Krim će ugostiti učesnike regionalnog takmičenja, dok je domaćin posljednjeg turnira krajem tog mjeseca – Rudar.

”Plave” su prošle sezone osvojile drugo mjesto u Regionalnoj ligi iza Vardara, a dueli u tom takmičenju bili su odlična priprema za izazove u Ligi šampiona, što će biti slučaj i u ovogodišnjem izdanju.

Liga šampiona počinje prvog vikenda oktobra, kada će u Podgorici, gostovati danski Odenze. Rivali u grupi su još francuski Mec i norveški Larvik, a plasman u glavnu rundu izboriće tri tima.

WRHL_Razpored_4_1819