Budućnost druga u Ljubljani

Rukometašice Budućnosti osvojile su drugo mjesto na turniru ”Vinko Kandija” u Ljubljani – nakon ubjedljivih pobjeda protiv austrijskog Hipa i hrvatske Podravke, ”plave” su ubjedljivo poražene od domaćina Krima 29:19 (13:8). Naše šampionke su održavale priključak do 39. minuta, ali je u nastavku meča do izražaja došao kvalitet slovenačkog tima koji je na kraju slavio ubjedljivu pobjedu. Budućnost će nove provjere imati na turniru u Skoplju na kojem će od 23. avgusta odmjeriti snage protiv Vardara i Krasnodara, a potom u zavisnosti od pozicije u grupi, sa protivnikom iz grupe B u kojoj su Odenze, Bukurešt i Rostov Don.

Podgoričanke su održavale priključak do 39. minuta, kada je Đurđina Jauković smanjila na 16:13. Nažalost, to je bilo sve, pa je šampion Slovenije uvećavao prednost do rekordnih 29:18.

Milena Raičević je bila najefikasnija sa pet golova, jednim više od Eme Ramusović, dok je Jaukovićeva tri puta tresla mrežu.

Krim – Budućnost 29:19 (13:8)

Ljubljana – Dvorana „Galjevica”. Gledalaca: 150. Sudije: Košir i Žibert (Slovenija). Sedmerci: Krim 8 (7), Budućnost 4 (2). Isključenja: Krim 6, Budućnost 6 minuta.

Krim: Marinček, Pandžić, Benko 2 (1), Mavsar 5 (2), Abina 1, Vučko 2 (2), Barič 1, Beganović, Stanko 9 (2), Omoregi 4, Zulić 1, Koren, Gregorc, Amon, Perederij 3, Despotović 1.

Budućnost: Zokebi de Paula, Marinović, Batinović, Ujkić, Konatar, Jauković 3 (1), Pletikosić, Laslo, Malović 2, Premović 1, Brnović 1, Pavićević 1, Ramusović 4, Raičević 5 (1), Grbić 2.