Budućnost i Vardar u finalu

Rukometašice Budućnosti plasirale su se u finale završnog turnira Regionalne lige – izabranice Dragana Adžića u polufinalu u Skoplju savladali su ljubljanski Krim 31:23 (17:12).

Najefikasnija u pobjedničkom timu bila je Kristina Neagu sa sedam, Katarina Bulatović je postigla šest, dok su sa po četiri gola meč završile Dragana Cvijić i Đurđina Jauković.

Sjajno izdanje imala je i golmanka Marta Batinović sa 18 odbrana.

-Drago mi je da je ovakav format Regionalne lige zaživio. Mislim da je odličan i da bi ovako moglo da se nastavi sa ove četiri ekipe. Puno je sve ovo svima značilo. Jednako mi je drago i što smo i mi i Krim ostali zdravi, jer se mi spremamo za fajnal-for Lige šampiona, a slovenački tim je završio obaveze u nacionalnom prvenstvu i Kupu. Zahvalio bih se na gostoprimstvu u Skoplju, mislim da će u finalu biti dobra utakmica, a želja mi je da sve djevojke ostanu zdrave, kao da i Vardar i mi provježbamo što više stvari pred fajnal-for – kazao je nakon meča trener Adžić.

Budućnost će u finalu, u srijedu u 18 sati, igrati sa Vardarom, koji je u polufinalnom meču bio bolji od Podravke 29:16.

Crnogorskom i makedonskom šampionu taj duel biće generalna proba za finalni turnir Lige šampiona, 6. i 7. maja u Budimpešti.

wrhl-matchreport-buducnost-vs-krim

wrhl-matchreport-vardar-vs-podravka