Bulatović: Cilj plasman na Olimpijske igre

Desni bek naših ”lavica” Katarina Bulatović je poručila da su prevaskodne ambicije reprezentacije Crne Gore na predstojećem prvenstvu da obezbijedi plasman na Olimpijske igre. Crna Gora će na Evropskom prvenstvu, koje se od 7-21. decembra igra u Mađarskoj i Hrvatskoj, nastupiti u grupi D gdje će joj protivnici biti Francuska, Slovačka i Srbija.

“Sigurno da ne idemo na EP samo da učestvujemo, već da se što bolje plasiramo, jer su nam veće šanse za Olimpijadu. Jedan od prioriteta nam je da se kvalifikujemo za Olimpijadu, a samo prvi idu na OI, dok se ostali bore kroz kvalifikacije, tako da ćemo dati sve od sebe da se što bolje plasiramo. Idemo da igramo iz utakmice u utakmicu, i vidjećemo koliko je to dovoljno na kraju”, kazala je Bulatović za Portal Analitiku.

Kaća smatra da se “crvene” ne trebaju pretjerano opterećivati rivalima.

“Na EP ima dosta kvalitetnih ekipa, ne mogu da izdvojim ni jednu grupu koja je laka, jer su tu najbolje reprezentacije Evrope, tako da će biti teško. Mislim da uopšte ne treba puno da razmišljamo o drugima, već o nama samima. Dosta će zavisiti i od toga kakav će biti zdravstveni bilten.”

Bulatović je zadovoljna kako teče njen oporavak i nada se da će već od srijede biti na raspolaganju ekipi.

“Kada je moja povreda u pitanju, oporavak teče dobro. Nadam se da ću od srijede početi da trčim i da ću već od tada biti na raspolaganju treneru i ekipi. Do početka EP nas očekuje dvomeč sa Hrvatskom, gdje ćemo se potruditi da odigramo što bolje i da vidimo kakva je ekipa i koliko možemo u ovom trenutku”, kazala je Bulatović.