Crna Gora na 10. velikom takmičenju

Ženska rukometna reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo, koje će u decembru biti odigrano u Njemačkoj. Izabranice Dragana Adžića poražene su u Minsku, u revanš meču baraža, od Bjelorusije 25:23 (11:10), a plasman na šampionat izborile su zahvaljujući trijumfu pred svojim navijačimaa. Prvi duel u Baru dobile su 33:26.

Najefikasnije u našoj selekciji bile su Đurđina Jauković, Dijana Ujkić i Majda Mehmedović sa po pet, dok je gol manje postigla Milena Raičević.

U bjeloruskoj selekciji po četiri puta u listu strijelaca upisale su se Natalija Vasileskaja i Karina Ježukava.

Učešće na Svjetskom prvenstvu, osim domaćina Njemačke, obezbijedili su još evropski i svjetski prvak, Norveška, kao i Holandija, Francuska i Danska, na osnovu plasmana sa prošlogodišnjeg šampinoata Evrope u Švedskoj.

Kroz baraž nastup su izborile i selekcije Mađarske, Češke, Rumunije, Slovenije, Njemačke, Srbije, Španije i Švedske.

Žrijeb je 27. juna u Hamburgu, koji će biti domaćin polufinala i mečeva za medalje. Šampionat će se održati od 1. do 17. decembra, a igraće se i u Lajpcigu, Magdeburgu, Bitighajmu, Oldenburgu i Triru.

Bjelorusija – Crna Gora 25:23 (11:10)

Minsk – Dvorana „Uručje”. Gledalaca: 500. Sudije: Jurinović i Mrvica (Hrvatska). Sedmerci: Bjelorusija 3 (3), Crna Gora 5 (4). Isključenja: Bjelorusija 6, Crna Gora 8 minuta.

Bjelorusija: Nikitina, KUMPELJ (devet odbrana), Trizno, NESTJERUK 2, Mazgo, DRONOVA 1, JEMELJANJENKA, VASILJEVSKAJA 4, Iljina 1, Kotina 3 (1), Artjuhovič 2, Azolina, LOBAČ 3, JOŽIKAVA 4 (2), Silickaja 3, Šamanovskaja 2.

Crna Gora: Rajčić (osam odbrana), HASANIĆ (tri odbrane), Babović, Đoković, JAUKOVIĆ 5, Brnović, UJKIĆ 5 (1), Malović, Premović 2, Pavićević, RAMUSOVIĆ 2, MEHMEDOVIĆ 5, DESPOTOVIĆ, RAIČEVIĆ 4 (3), Grbić.