Crna Gora u ”Verdeu” savladala Sloveniju

Ženska rukometna reprezentacija savladala je u sportskom kompleksu ”Verde” u Podgorici u prijateljskom meču, selekciju Slovenije 29:22 (15:14).

Bez tri djevojke koje bi trebalo da budu u startnoj postavi – Milene Raičević, Suzane Lazović i Đurđine Malović, kao i najvažnijeg šrafa odbrane Andree Klikovac, rukometašice Crne Gore su pokazale da imaju kvalitet i savladale učesnika posljednjeg šampionata Evrope koji je u decembru prošle godine održan u Švedskoj.

Najefikasnija u našoj selekciji bila je Itana Grbić sa sedam, Jelena Despotović postigla je pet, dok je sa četiri gola meč završila Jasna Tošković.

U slovenačkoj selekciji najbolja je bila Barbara Lazović sa osam pogodaka. Krilo Budućnosti Neli Irman postigla je dva pogotka.

Novi duel istih rivala, koji će biti zatvoren za javnost, na programu je u četvrtak u 19 sati i 30 minuta u sportskom kompleksu ”Verde”.

Crnogorskoj selekciji mečevi sa Slovenijom u sklopu su priprema za junske duele sa Bjelorusijom, u baražu za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj.

Crna Gora – Slovenija 29:22 (15:14)

Podgorica – Sportski kompleks „Verde”. Gledalaca: 150. Sudije: Kaluđerović i Vujačić (Crna Gora). Sedmerci: Crna Gora 6 (5), Slovenija 3 (2). Isključenja: Crna Gora 4, Slovenija 10 minuta.

Crna Gora: Rajčić (četiri odbrane), Nenezić (tri odbrane i sedmerac), Boljević 4 (3), Mehmedović 3, Pavićević, Grbić 7, Ujkić 3, Premović, Jauković 3 (1), Despotović 5, Božović, Agović 1 (1), Ramusović 2, Godeč 1 (1).

Slovenija: Marinček (osam odbrana), Pandžić (šest odbrana), Zulič, Barič 1 (1), Ferfolja, Gros 2 (1), Irman 2, Jeriček 1, Koren, Krajnc 1, Lazović 9, Ljepoja, Mavsar 1, Panger, Rebolj 1, Stanko 3, Užmah 1, Vojnovič.

Foto: Vijesti