Glasverket posljednji protivnik u grupi

Rukometašice Budućnosti dobile su posljednjeg protivnika u grupnoj fazi Lige šampiona – norveški Glasverket izborio je plasman u elitno klupsko takmičenje nakon što je u finalu kvalifikacionog turnira pred svojim navijačima savladao hrvatsku Podravku 28:19 (12:12). Osim norveškog predstavnika, izabranice Dragana Adžića za protivnike u grupi A imaće njemački Tiringer i francuski Mec, sa kojim će igrati na startu nove sezone, 15. oktobra u Sportskom centru ”Morača”. ”Plave” će, inače, od ponedjeljka boraviti na pripremama u Baru nakon što su uvodnu fazu odradile u Podgorici i odigrale tri kontrolna duela u Ljubljani.

Norveški Glasverket pobjednik je kvalifikacionog turnira koji je u petak i subotu odigran u Dramenu – nakon pobjede protiv Ankare u polufinalu, domaćin turnira je u duelu za plasman u Ligu šampiona savladao hrvatsku Podravku 28:19 (12:12).

Od ranije je poznato da će rivali izabranicama Dragana Adžića u grupi A biti njemački Tiringer i francuski Mec, sa kojim će igrati na startu nove sezone, 15. oktobra u Sportskom centru ”Morača”.

Plasman u grupnu fazu Lige šampiona kao pobjednici kvalifikacionih turnira izborili su i njemački Lajpcig i slovenački Krim.

Grupna faza Lige šampiona počinje 14. oktobra, a plasman u glavnu rundu izboriće po tri prvoplasirana tima.

Crnogorske šampionke će nakon uvodne faze priprema koju su odradile u Podgorici i tri kontrolna meča u Ljubljani protiv slovenačkog Krima i danskog Odenzea, od ponedjeljka boraviti na mini pripremama u Baru, gdje će nastaviti sa podizanjem forme i uigravanjem za početak nove sezone u kojoj je primarni cilj plasman na finalni turnir Lige šampiona, četvrtu godinu zaredom.