Najava lijepe priče: Crna Gora blistala protiv Danske

Jovanka Radičević je dala 12 golova u velikoj pobjedi „lavica”. Vremena za slavlje nema, jer je već danas (17.45) duel sa Rusijom.

Kao i prije godinu na šampionatu Evrope u Švedskoj, rival na startu je bila Danska. Tada je tim sa sjevera Evrope jedva porazio najmlađu ekipu na šampionatu, ali je sada sve bilo drugačije – pojačane povratnicama Jovankom Radičević i Katarinom Bulatović, i sa energijom koju je donio novi selektor Per Johanson, „lavice” su „progutale” velikog rivala i slavile sa 31:24.

Konačni rezultat ne oslikava najbolje ono što se dešavalo u Oldenburgu, jer su djevojke u crnim dresovima bile više nego dominantne.

Na krilima fenomenalne Radičevićeve, koja je pogodila prvih osam šuteva (četiri iz sedmerca, tri iz kontri, i to dva vezana sa igračicom manje, te jedan sa desnog krila), Crna Gora je vodila 9:2 i 10:3!

Tek tada je Danska počela da se budi, da kao grogirani bokser ustaje sa poda, ali je voz već prohujao…

Sve što je tim Klavs-Bruna Jergensena uspio da uradi je da nekoliko puta priše na minus četiri, ali nije imao ni ideje, ni klase da uradi išta više.

Odbrana „crvenih” je funkcionisala sjajno, igra u napadu bila prebrza za Dankinje, pa je razlika rasla sve do 47. minuta, kada je Tatjana Brnović pogodila prazan gol za 29:19!

U finišu su Dankinje pokazale mentalitet, radovale se svakom golu kao da je za pobjedu, ali nisu mogle dalje od minus sedam…

Radičevićeva i drugarice nemaju kad da slave veliki trijumf, jer već sjutra (17.45) igraju sa najjačim rivalom iz grupe C, Rusijom.

Aktuelni olimpijski šampion je danas imao lak zadatak protiv Tunisa (36:16), dok je Japan iznenađujuće otkinuo bod Brazilu (28:28).

Danska – Crna Gora 24:31 (12:17)

Oldenburg – „Eve arena”. Sudije: Horvat i Marton (Mađarska). Gledalaca: 3.000. Sedmerci: Danska 4 (2), Crna Gora 8 (5). Isključenja: Danska 10, Crna Gora 10 minuta.

Danska: TOFT (tri odbrane i sedmerac), Rajnhart (tri odbrane i sedmerac), S. Iversen 3, FISKER 2, Voler 3, HAJNDAL 3, Beme 1, Grigel 5, TRANBORG 5, L. Jergensen, Kristijansen, K. Jergensen, BURGORD, S. JERGENSEN 3 (2), HAUGSTED.

Crna Gora: RAJČIĆ (11 odbrana), Hasanić, Nenezić (jedan sedmerac), RADIČEVIĆ 12 (4), GRBIĆ 4, Despotović, Brnović 2, Ujkić, Klikovac, Premović, Pavićević 1, JAUKOVIĆ 4, RAMUSOVIĆ, Malović, BULATOVIĆ 4 (1), RAIČEVIĆ 4.

Izvor: Vijesti.me