Nakon priprema u Kolašinu, od srijede rad sa Krimom

Rukometašice Budućnosti završile su pripreme u Kolašinu gdje su boravile prethodne dvije sedmice, a u srijedu i četvrtak ih očekuju mečevi protiv slovenačkog Krima u Podgorici, koji će biti zatvorenog tipa i koji će biti nove provjere u sklopu priprema za novu sezonu. Na pripremama u Kolašinu, ”plave” su u prvoj sedmici radile na podizanju forme, u drugoj su odradile zajedničke treninge i sparinge sa ruskim Astrahanom, a trener Dragan Adžić zadovoljan je jer je realizovano sve planirano i što se ekipa u kompletnom sastavu vratila u Podgoricu, nakon što su se od povreda oporavile Milena Raičević i Darli Zokebi de Paula. U odnosu na prve dvije sedmice bazičnog rada i sparingovanja sa ruskim Astrahanom, ”plavima” će se priključiti juniorske reprezentativke, koje su osvajanjem osmog mjesta završile nastup na šampionatu Evrope u Sloveniji – od srijede se pripremama priključuju Tanja Brnović, Enisa Đoković, Milica Čarapić, Branka Konatar i Tea Marinović, koja će do povratka Anastasije Babović, trenirati sa prvim timom.

– Po prvi put od kada sam trener Budućnosti imali smo dvije sedmice priprema i to je bilo ciljano i potrebno ovoj ekipi. Prve sedmice radilo je osam igračica, dok su se ostale igračice oporavljale uz odličan rad kondicionog trenera i fizioterapeuta. Veoma sam zadovoljan radom u Kolašinu, a naročito činjenicom da smo odigrali praktično osam utakmica protiv Astrahana jer je svaki trening bio na izuzetno visokom nivou. Vratili smo se u boljem zdravstvenom stanju nego što smo otišli u Kolašin jer su nam se priključile i Milena Raičević i Darli Zokebi de Paula, dok Suzana Lazović čeka odobrenje doktora krajem avgusta, a kako bi se eventualno priključila nastavku priprema. Sve djevojke uključujući i Rumunku Laslo su odradile 23 treninga tako da sam veoma zadovoljan učinjenim u Kolašinu – kazao je trener Adžić.

Nakon priprema i zajedničkog rada sa Astrahanom u Kolašinu, dvostruke šampionke Evrope od srijede će u Podgorici raditi sa slovenačkim Krimom, protiv koga će odigrati i dva meča zatvorenog tipa, što će biti novo dragocjeno iskustvo za mladu generaciju od koje se u budućnosti očekuju velika djela.

– U avgustu imamo 25 kontrolnih utakmica jer je svaki trening kada sparingujemo protiv nekog tima, na tom nivou. Takvi su bili treninzi protiv Astrahana, a tako će biti i u duelima protiv Krima koji nam stiže u Podgoricu. To je nevjerovatno korisno za ovu generaciju igračica i vjerujem da ćemo u avgustu da dostignemo viši nivo zajedništva i podignemo nivo forme na viši nivo. Vjerujem da će se već u grupnoj fazi vidjeti kvalitet ovog mladog tima, a naročito na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj krajem godine – kazao je Adžić.

Od nove sezone počinje i nova epoha najtrofejnijeg crnogorskog kluba – Budućnost sa mladim igračicama i bez nosilaca igre iz prethodnih sezona počinje fazu u kojoj je prije svega potrebno strpljenje i naporan rad, kako bi nova generacija dostigla nivo prethodnih koje su sa velikim uspjehom predstavljale podgorički klub i crnogorsku reprezentaciju na međunarodnoj sceni.

– Ekipa mora da prevazilazi sebe, to se odnosi na svakog od nas pojedinačno. Uvijek sam vjerovao u mlade igračice, tako je i ovog puta i nadam se da velikom željom možemo da nadoknadimo iskustvo i kvalitet koji je ove sezone na strani protivnika. Nadam se da ćemo se izboriti za glavnu rundu, a da se kroz mečeve u grupnoj fazi i svaki zajednički trening pripremimo za izazove koji nas očekuju na početku naredne godine. Imam viziju kako bi sve to trebalo da izgleda, ove djevojke imaju ogroman potencijal, a na nama je da ih razvijemo kako bi dostigli nivo da mogu da pariraju svakom protivniku. Vjerujem da već krajem naredne godine, a naročito početkom 2020. možemo da budemo na najvišem nivou i ravnopravni ostalim timovima i reprezentacijama u Evropi. To je proces koji zahtjeva veliko odricanje i veliko strpljenje – zaključio je Adžić.