”Ne pamtim ovako loše izdanje”

FTC nije iznenadio odličnim izdanjem u Podgorici, ali je Budućnost podbacila u svim segmentima, a naročito u prvom poluvremenu u kojem je primila čak 19 golova, kazao je trener Dragan Adžić nakon poraza od mađarskog tima (33:25) u utakmici trećeg kola glavne runde Lige šampiona. Adžić je istakao da se ne sjeća kada je dvostruki šampion Evrope odigrao tako loše u odbrani kao što je to bio slučaj u prvom poluvremenu duela protiv tima koji je trebalo da bude glavni konkurent u borbi za drugo mjesto u grupi, uz najavu da će u narednim danima razgovarati sa upravom kluba o svom statusu, sve sa ciljem da Budućnost zadrži mjesto u samom vrhu evropskog rukometa.

– Moja trenerska sudbina je da budem svjedok najboljih, ali i najlošijih izdanja Budućnosti u istoriji kluba. Ne pamtim ovako loše izdanje Budućnosti, a odgovornost je moja kao i uvijek do sada. Niko nije mogao da očekuje izdanje koje smo pružili u prvih 30 minuta. Uradili smo sve da se pripremimo za FTC kao što radimo već godinama, ali nijesmo uspjeli u tome i zna se ko je krivac – to sam ja. Pozitivno je i za mene očekivano s obzirom na to kako treniraju, da su mlade igračice u nastavku odigrale odlično protiv fenomenalne ekipe kao što je FTC. Imamo sedmicu pauze, a u narednim danima vidjećemo kako i sa kim dalje. U narednim danima ću razgovarati sa ljudima koji su me imenovali za trenera. Svemu sam naredan u posljednjih 17 godina, pa ćemo i ovog puta uraditi ono što je najbolje za klub. To ću prvo uraditi ja, a onda svi redom, kako bi Budućnost ostala na mjestu na kojem je, a to je sami vrh evropskog rukometa i najbolji tim kada se sagledaju rezultati u nekoliko posljednjih sezona – kazao je Adžić.

Djevojke koje su među nosiocima ovogodišnjeg sastava Kristina Neagu, Dragana Cvijić i Neli Irman sa klupe su u drugom poluvremenu odgledale saigračice koje će od naredne sezone biti u njihovim ulogama kao nosioci igre crnogorskog šampiona.

– Prije meča sam im saopštio što očekujem od njih, a one to nijesu ispunile i to je razlog zašto nijesu igrale u nastavku. Da je Đurđina Malović bila zdrava, i ona bi bila na poziciji desnog beka u drugom poluvremenu.

Budućnost je odigrala prvo poluvrijeme za zaborav, a samo jedan podatak govori o izdanju u odbrani – mreža Darli Zokebi de Paule zatresla se čak 19 puta.

– Ne pamtim kada je Budućnost primila 19 golova za jedno poluvrijeme. FTC je fantastičan tim, ali to smo i očekivali i najavljivali. Izdanje u prvom poluvremenu je po mom mišljenju posljedica našeg lošeg izdanja, a ne kvaliteta i igre koju je pružio protivnik. Sami sebe smo iznenadili, a FTC nije radio ništa što nijesmo spremali, već ono što radi već godinama unazad. Svaka čast njima, a nama ovo izdanje ide na obraz – zaključio je Adžić.

Ni pivot Ema Ramusović, ni lijevi bek Đurđina Jauković nijesu imale mnogo toga da kažu po završetku meča koji je trebalo da bude odlučujući u borbi za drugo mjesto u grupi, a poslije kojeg se upalio crveni alarm u taboru dvostrukog šampiona Evrope koji je drugi put u samo tri sedmice poražen pred svojim navijačima.

– Žao mi je zbog ovog poraza. Od starta smo igrale loše kako u odbrani, tako i u napadu. Odbrana nije bila na nivou koji je potreban za protivnika kakav je FTC, pa je ubjedljiv poraz mogao da se očekuje. Uz to nije bilo ideje u napadu, izostala je i saradnja, tako da smo podbacili u svim segmentima igre – kazala je Ramusović.

– FTC je zaslužio ubjedljivu pobjedu, a mi nijesmo ispoštovale dogovor. Odbrana nije bila na potrebnom nivou, naročito u prvom poluvremenu. Nijesmo pravile prekida i bile agresivne u odbrani, noćas je sve bilo na niskom nivou. Promašivale smo u napadima u kojima smo bile u dobrim pozicijama, a loše smo se vraćale i u odbrani – kazala je Jauković.