”Plave” čekaju protivnike u Ligi šampiona

U petak u 12 sati i 30 minuta u ”Erste kampusu” u Beču, sjedištu jedne od najvećih evropskih banaka, biće obavljen žrijeb za grupnu fazu Lige šampiona za sezonu 2018/19. Kuglice će izvlačiti legendarni francuski golman Tjeri Omeje i četvorostruka osvajačica titule klupskog prvaka Evrope – Eduarda Amorim.

Protivnice u grupnoj fazi, kao i imena ekipa sa kojima bi mogle da se sastanu u glavnoj rundi, čekaće i rukometašice Budućnosti. Dvostuke šampionke Evrope su, zajedno sa Đerom, CSM Bukureštom i Rostovom u prvom šeširu.

Ove sezone u elitnom takmičenju neće biti dvostrukog uzastopnog viceprvaka Evrope Vardara, koji je praktično, ostao bez ženske selekcije i zadržao samo muški tim.

Ali, u šeširima će biti nekoliko veoma zanimljivih novih imena u Ligi šampiona. Prije svih francuski Brest, koji je na solidnu ekipu dodao dva odlična beka – Šveđanku Izabelu Gulden i Slovenku Anu Gros.

Klub u čijem u sastavu od ranije Alison Pino, Marta Mange, Kleopatra Darlo…, ubjedljivo je najjači tim u 4. šeširu, u kojem u i Larvik, ovog puta kao vicešampion Norveške, kao i pobjednici kvalifikacionih grupa (favoriti Bitighajm i Krajova).

U 2. šeširu je možda i najjača ekipa Mec, iz kojeg se u Budućnost vratila Marina Rajčić, a u trećem Ferencvaroš, novi klub crnogorskih reprezentativki Đurđine Malović i Bobane Klikovac (zbog povrede preskače prvi dio sezone).

Prvi šešir: Đer, CSM Bukurešt, Budućnost, Rostov

Drugi šešir: Mec, Kopenhagen, Vajpers, Tiringer

Treći šešir: Krim, Ferencvaroš, Savehof, Odenze

Četvrti šešir: Brest, Larvik, pobjednici dva kvalifikaciona turnira