Počele pripreme za novu sezonu

Rukometašice Budućnosti počele su pripreme za novu sezonu u kojoj nakon povratka tri crnogorske igračice žele da naprave korak više u Ligi šampiona i pokušaju da se poslije godinu pauze, ponovo nađu na finalnom turniru elitnog takmičenja. U odnosu na prošlogodišnji sastav koji je ostvario odličan rezultat plasmanom među osam najboljih u Evropi, tim Dragana Adžića je jači za Katarinu Bulatović, Marinu Rajčić i Anđelu Bulatović, što će donijeti novi kvalitet i potrebno iskustvo mladim igračicama. Uvodni dio priprema, ”plave” će odraditi u Kolašinu gdje će boraviti od ponedjeljka, a nedostajaće samo kapitenka Milena Raičević koja se oporavlja od povrede ramena.

– Odlučili smo se za sličan sistem rada kao i prošle sezone, da što više treniramo i igramo protiv vrhunskih timova u pripremnom periodu, odnosno u avgustu kada je to jedino moguće, jer već od septembra kreću nacionalna prvenstva. Iskoristićemo boravak Bukurešta u Podgorici da protiv njih odigramo dva duela i odradimo dva zajednička treninga, sa Krimom ćemo sparingovati u Ljubljani, a u septembru u Podgorici. Očekuje nas učešće na turniru ”Vinko Kandija”, kao i sparing protiv Đera u Mađarskoj, te protiv Erda i na kraju duel protiv Podravke u Grudama. Do početka Lige šampiona imaćemo 25 provjera, a za mene i kvalitetan trening protiv jakog tima može donijeti više nego neka utakmica. Vjerujem da ćemo na taj način i oporaviti neke igračice i spremno dočekati protivnike koji će početkom oktobra već imati nekoliko mečeva u nacionalnim prvenstvima iza sebe – kazao je Adžić.

Kao i svih prethodnih sezona, za najtrofejniji crnogorski klub prioritet je Liga šampiona, takmičenje u kojem su ”plave” osvajale trofej 2012. i 2015. godine i u kojem žele da se ponovo domognu finalnog turnira na kojem u prethodnih pet izdanja, nijesu učestvovale samo ove godine.

Nova sezona elitnog takmičenja počinje prvog vikenda oktobra, a rivali u grupi su francuski Mec, danski Odenze i norveški Larvik.

– Zadovoljni smo učinkom iz prošle sezone, ali želimo da napravimo korak više u sezoni koja je pred nama, naravno ukoliko igračice budu zdrave i ako budemo u ovom sastavu. Plasman na finalni turnir bi bio veliki uspjeh, ali idemo korak po korak. Imamo jaku grupu, Mec je praktično peta ekipa po rejtingu u Evropi, tim koji je pobjeđivao i Budućnost, i Đer i Vardar. Odenze na klupi ima sjajnog trenera Jana Pitlika čiji rad izuzetno cijenim i ta dva tima će nam biti vrlo jaki protivnici. Larvik je u fazi podmlađivanja kao što smo mi bili prošle sezone, ali ne smije se potcijeniti nijedna norveška ekipa jer znamo koji je to kvalitet i sistem – kazao je Adžić.