”Ponoviti izdanje iz Podgorice”

Budućnost ozbiljno shvata gostovanje u Larviku, jer je u Podgorici odigrano samo prvo poluvrijeme, kazao je trener Dragan Adžić uoči drugog meča četvrtfinala Lige šampiona protiv norveškog velikana, koji je na programu u subotu u 17 sati, a nakon što su ”plave” ubjedljivo slavile u prvom meču u ”Morači” (31:17). Iako su ubjedljivim trijumfom pred svojim navijačima dvostruke šampionke Evrope praktično osigurale četvrto uzastopno učešće na finalnom turniru, Adžić ističe da vjeruje da će odnos djevojaka i u Larviku biti kao u Podgorici, a ističe da bi bio zadovoljan ukoliko domaćin nastupi u kompletnom sastavu.

– Nema opuštanja jer je završeno samo prvo poluvrijeme. Odigrali smo sjajnu utakmicu u Podgorici, motivisano i sa fokusom tokom svih 60 minuta. Ipak, znamo da cijenimo Larvik i njegove kvalitete, kao i činjenicu da moramo da pružimo maksimum u svakom meču u Ligi šampiona. Volio bih da Larvik bude kompletan i da se Amanda Kurtović i Tea Mork pridruže saigračicama jer bi na taj način dobili više iz gostovanja u Norveškoj. Vjerujem da će odnos djevojaka biti kao u prvom meču u ”Morači” i da ćemo na gostovanju u Larviku, ali u preostalim mečevima do kraja sezone pružiti dobra izdanja i završiti je na najbolji mogući način. Zdravstveni bilten je bolji nego uoči prvog meča u Podgorici, jer smo sanirali povrede, a iza nas su i prehlade nekih igračica. To je svakako nešto što raduje uoči novog okršaja protiv velikog norveškgo tima – kazao je Adžić.

U Larvik, osim Milene Raičević i Đurđine Malović, nije doputovala ni Ivona Pavićević, umjesto koje je u tim uvrštena Anastasija Babović.

Budućnost i Larvik odigraće u subotu 15. međusobni duel. Crnogorski prvak dobio je šest, Larvik je slavio sedam puta, dok je jedan meč završen neriješeno.

Bili su akteri velikog finala 2015. godine, u kojem je crnogorski prvak slavio 26:22 (14:8) Pamti se i polufinale 2012. godine, u kojem je Budućnost dobila oba meča (23:13 i 22:20) i izborila prvo finale Lige šampiona. Godinu ranije Larvik je na putu ka jedinoj tituli prvaka Evrope u polufinalu eliminisao Budućnost, dobivši oba meča (27:24 i 25:20). Bio je finalista i dvije godine kasnije (2013), ali je u dvomeču poražen od Đera.

Larvik, koji je prošle godine zaustavljen u četvrtfinalu porazom od Vardara, u Podgorici je doživio jedan od najtežih poraza u klupskoj istoriji na međunarodnoj sceni.

Subotnji duel u Larviku počeće u 17 sati.