Poraz u Dabašu na startu glavne runde

Četvrto gostovanje u sezoni i četvrti poraz – rukometašice Budućnosti su u Dabašu odigrale sjajnih 20 minuta, četvrtim golom odlične tinejdžerke Tatjane Brnović stigle do tri razlike (13:10), ali do kraja meča nijesu odigrale na istom nivou pa je poraz na startu glavne runde bio neminovan. Ferencvaroš je slavio pred 2.500 vatrenih navijača i napravio veliki korak ka plasmanu u cetvrtfinale.

Početak utakmice nije nagovještavao takav epilog, jer su „plave“ lako pronalazile rupe u odbrani lidera mađarskog šampionata i održavale prednost u prvom poluvremenu. Nažalost, u posljednjih 70 sekundi su primile tri gola i dozvolile protivnicama da na veliki odmor odu sa minimalnim plusom (19:18).

U nastavku ništa nije funkcionisalo u igri najmlađeg tima u Ligi sampiona – lopte su se gubile u seriji, pa je tim Gabora Eleka iz minuta u minut uvećavao prednost do rekordnih 32:23.

Kada bi se i pronašla neka rupa u odbrani rivala, Melinda Sikora je branila gotovo sve i uticala da Podgoričanke potpuno klonu duhom, pa je Dragan Adžić na tajm-autu morao da podsjeća svoje izabranice da je svaki gol u Ligi šampiona bitan.

Ferencvaroš – Budućnost 34:26 (19:18)

Dabaš – „OBO arena”.

Gledalaca: 2.500. Sudije: Brkić i Jusufhodžić (Austrija).

Sedmerci: Ferencvaroš 3 (3), Budućnost 2 (2). Isključenja: Ferencvaroš 6, Budućnost 6 minuta.

Ferencvaroš: Sikora (9 odbrana), BIRO (četiri odbrane), ŠACL 1, Sučanski, Sekereš, Mesaroš 1, Van der Hejden 7 (2), Marton 4, LUKAČ 5, SNELDER 1, PENA 5 (1), HAFRA 3, Faluvegi, Jovanović 1, KOVAČIČ 5, Hornjak 1.

Budućnost: ZOKEBI DE PAULA (devet odbrana), Batinović (tri odbrane), UJKIĆ 3, JAUKOVIĆ 5, Pletikosić 1, Laslo 2 (2), MALOVIĆ 2, Premović 1, BRNOVIĆ 4, Bulatović, Pavićević 1, Ramusović 1, RAIČEVIĆ 1, GRBIĆ 5.