Protiv Vardara i Krima u ”Verdeu”

Rukometašice Budućnosti novu sezonu otvoriće nastupom na prvom turniru Regionalne lige, koji će se od srijede do petka održati u Podgorici. Podmlađena ekipa Dragana Adžića odmjeriće snage sa vicešampionom EvropeVardaom, kao i Krimom, koji je pojačao sastav tokom pauze između dvije sezone.

“Znamo da smo dosta podmladili tim i vjerujem da ćemo u predstojećim utakmicama pokazati šta smo radili u pripremnom periodu. Već smo igrali i sa Krimom i Vardarom tokom priprema. Nismo se pokazali u pravom svjetlu, ali vjerujem da hoćemo u sljedeća dva meča”, rekla je kapitenka Milena Raičević.

U sljedećoj sezoni mnogo se očekuje i od Đurđine Jauković.

“Čekaju nas dva teška meča. Dobro znamo i Krim i Vardar. Oni su favoriti, ali moj tim se lako ne predaje. Dosta smo analizirali greške u mečevima tokom priprema i nadam se da ćemo ih sada ispraviti. Odbrana je naše najjače oružje i iz dobre defanzive treba da dolazimo do golova iz tranzicije”, istakla je Jauković.

Plave” će protiv Vardara igrati u srijedu od 19 sati, dok će u istom terminu dva dana kasnije odmjeriti snage sa Krimom.

Ulaz u sportski kompleks “Verde” biće besplatan.

 

Turnir Regionalne lige:

Budućnost – Vardar (srijeda, 19.00h)

Krim – Vardar (četvrtak, 19.00h)

Budućnost – Krim (petak, 19.00h)

Regionalna liga i za mlade

Prvi put će se igrati i Regionalna liga za mlade rukometašice. Igračice rođene 1998. godine i mlađe imaće priliku za dokazivanje u konkurenciji vršnjakinja iz regiona.

Na prvom turniru će pored Budućnosti i Krima nastupiti i reprezentacija Makedonije sačinjena od mladih igračica, koja će zamijeniti Vardar, koji je odustao od takmičenja u pomenutom uzrastu.

Plave” će u ovom takmičenju voditi proslavljena igračica Bojana Popović, kao i Suzana Lazović, koja zbog problema sa povredom neće konkurisati za tim u novoj sezoni.

“Generacija koja će se takmičiti u Regionalnoj ligi je miks talentovanih igračica rođenih 1998 i 2000. godine, a među njima je nekoliko perspektivnih djevojčica rođenih 2002. Za mene je ovo nova uloga, uz ovu koju već obavljam u prvom timu Budućnosti. Klub je promjenom strategije pokazao da će u budućnosti se uglavnom oslanjati na mlađe igrače. Iz ovih generacija ćemo tražiti igrače za prvi tim Budućnosti, ali i reprezentaciju Crne Gore. Čeka ih mnogo rada da bi došli do prvog tima. Testirane su i neke djevojčice iz Nikšića rođene 2000. godine. Želimo da imamo uvid u mogućnosti svih igračica, koje ćemo pratiti u predstojećem periodu. Trudiću se da ovoj djeci dam ono što im nedostaje u ovom periodu, prije svega na tehnici. Regionalna liga će ovim djevojčicama mnogo značiti jer im nedostaje kvalitetno takmičenje. Želimo da izvučenom što više igračica za budućnost”, istakla je Bojana Popović.

Zbog komplikacija poslije operacije vrata, Suzani Lazović je propisano strogo mirovanje do decembra, a onda treninzi. Međutim na prave rukometne treninge moraće da sačeka najmanje do juna.

Zbog problema sa povredama, Lazović će sljedeću sezonu provesti u novoj ulozi – zajedno sa Bojanom Popović predvodiće mladu ekipu Budućnosti u Regionalnoj ligi.

“Za mene je ovo novo iskustvo jer sam bila aktivna igračica. Do juna ću pomagati Bojani Popović da novu generaciju izvedemo na pravi put i ukažemo im na greške. Naš cilj će biti da se što više igračica iz te selekcije priključi prvom timu, kao i da dvije tri igračice budu dio ekipe na Igrama u Tokiju”, rekla je Lazović.

Igračka karijera crnogorske reprezentativke nažalost dovedena je u pitanje, ali ona vjeruje da će se vratiti na teren sljedeće sezone.

“Vjerujem da ću se uz ovu djecu napuniti pozitivne energije do juna. Njihovi osmijesi mi daju snagu. Sigurna sam da ću se u junu vratiti još bolja na teren”.

Uporedo sa radom sa najmlađima Suzana će nestrpljivo čekati i kontrolu nakon koje će znati više o nastavku karijere.

“Kontrolni pregled magnetnom rezonancom zakazan je za kraj novembra. Sigurno je da neću igrati do juna, a ako bude pozitivan odgovor poslije kontrole od januara bi se polako vratila treninzima. Vjerujem da ću za sljedeću sezonu biti spremna. Međutim, ako bude i jedan promil mogućnosti da mi povratak rukometu ugrozi zdravlje, nastaviću sa trenerskim poslom, kako bih na nove generacije mogla da prenesem stečeno znanje.”

U sljedećoj sezoni će imati priliku da sarađuje sa Bojanom Popović, ali u novoj trenerskoj ulozi.

“Bojana je igrač svjetske klase i mislim da se još nije rodio takav talenat. Boga molimo da bude jedan takav igrač koji će u svakoj sekundi znati i napad i odbranu i da riješi svaku situaciju. Nadam se i da će moj prvi trener Dragan Adžić biti ponosan na mene”, rekla je emotivna Lazović.

Budućnost će protiv makedonske reprezentacije igrati u srijedu od 17 sati, a dva dana kasnije takođe 17 rival će biti Krim.