”Razlika u kvalitetu je evidentna”

Đer je potvrdio kvalitet i za mladi tim Budućnosti uvijek je zadovoljstvo igrati protiv takvog rivala, kazao je trener Dragan Adžić nakon poraza (26:20) od mađarskog velikana u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona. Adžić je istakao da su njegove izabranice mogle da budu rasterećenije i da naprave više problema favorizovanom protivniku, uz očekivanje da će ekipa pružiti bolje izdanje u revanšu u Đeru koji je za sedam dana. Iako je aktuelni šampion Evrope nastupio oslabljen i bez četiri igračice, Budućnost je tokom sezone možda imala i više problema, a u prvom duelu četvrtfinala na sredini je imala samo Brnović i Jauković, što je detalj koji je možda i odlučio pobjednika, istakao je Adžić.

– Đer ima sjajnog trenera i sjajan sistem. Radovao sam se duelu protiv sjajnog tima kao što je Đer, uvijek je lijepo igrati protiv njih, a tako je bilo i ovog puta. Želja nam je bila da u prvoj sezoni sa novom generacijom igramo protiv najboljih, da steknemo potrebno iskustvo, iako je evidentno da smo mogli da budemo rasterećeniji i da napravimo više problema favorizovanom protivniku. Koliko god da je Đer imao problema zbog odsustva nekoliko igračica, mi smo imali više, tako da smo večeras na sredini imali samo Brnović i Jauković.  Pokazalo se da je to bilo ključno, jer naš sistem to ne može da izdrži. Spremićemo se vjerujem bolje za revanš u Đeru koji će biti još jedan praznik za nas. Iako je Đer igrao bez nekoliko igračica govoriti o kvalitetu dva tima je suvišno, kao i o Amorim i Gorbic jer je njihov kvalitet dokazan toliko puta. Đeru želim da ostvari još jedan uspjeh u Ligi šampiona dok je Ambros Martin na njihovoj klupi. Drago mi je da je publike bilo više nego na prethodnim mečevima i nadam se da će ih naredne sezone biti još više, jer uz veću podršku, dolazi i veća borbenost tima – kazao je Adžić.

Kapiten Milena Raičević i lijevi bek Đurđina Jauković istakle su da ”plave” nijesu pružile maksimum, iako je Đer i uoči duela bio izraziti favorit.

– Teška utakmica kao što smo i očekivale. Od početka je bilo teško da se suprotstavimo sjajnom protivniku, kome bih čestitala na ovakvom izdanju. Đer je nastupio oslabljen, ali je kvalitet evidentan i tokom čitave sezone pružaju odlična izdanja. Moramo da pružimo jači otpor u Mađarskoj i pokušamo da ostavimo bolji utisak nego što je to bilo veeras. Imale smo veću podršku navijača nego u prethodnim duelima, ne u broju koji zaslužujemo, ali vjerujem da će ih biti više u narednoj sezoni – kazala je Raičević.

– Đer je bio bolji, spremale smo se da im pružimo jak otpor, ali nijesmo  ispoštovale dogovore. Iako je protivnik odigrao onako kako smo i očekivale, nijesmo bile dovoljno spremne i na maksimalnom nivou, a kada to kažem, prvo polazim od sebe. Revanš je za sedam dana, moramo da analiziramo greške i nadam se da ćemo odigrati bolje nego u ”Morači” – kazala je Jauković.