”Sve zavisi od Budućnosti”

FTC kao domaćin finalnog turnira ima najveće ambicije u Ligi šampiona ove sezone, ali u duelu sa rukometašicama Budućnosti, bez obzira na sastav i probleme, sve zavisi od podgoričkog tima, kazao je trener crnogorskog šampiona Dragan Adžić. Budućnost i FTC iz Budimpešte, čiji dres nosi nekadašnja igračica podgoričkog tima Marija Jovanović, odigraće u nedjelju (19 sati) u dvorani ”Morača” utakmicu trećeg kola Glavne runde Lige šampionaAdžić je kazao da je FTC bio dominantno dobra napadačka ekipa, ali da od ove sezone igra i dobru odbranu.

“Igraju najkompaktnije, najbolju odbranu, složile su kockice do kraja, na višem nivou nego što je to bilo do sada. Bile su dominantno dobra napadačka ekipa, a sada i sa najkarakternijim mađarskim igračicama Zitom Sučanski i Anikom Kovačic, igraju i kvalitetnu odbranu. Pobijedile su Mec u gostima što mi nijesmo uspjeli. FTC s obzirom da bi igrao kao domaćin na finalnom turniru, sigurno ima ove godine i najveće ambicije“, kazao je Adžić na konferenciji za novinare.

On smatra da je Budućnost u odnosu na Vardar podigla nivo forme i da je proširila broj raspoloženih igrača.

“Problem je što još ne možemo da računamo na tri standardne igračice – Milenu Raičević, Suzanu Lazović i Đurđinu Malović, ali one koje su zdrave, koje su trenirale, u boljem su stanju i pružiće više protiv FTC-a”, rekao je Adžić.

On je naglasio da je FTC zahtjevan protivnik koji traži maksimum.

“Vjerujem da će taj maksimum biti dovoljan da se ostvari velika pobjeda protiv dobre ekipe”, rekao je Adžić.

Prema njegovim riječima, podgorički tim u odbrani očekuje ozbiljan zadatak da zaustavi Španjolku Nereu Penju, Zitu Sučanski, Aniku Kovačic, Mariju Jovanović i Doru Hornjak.

“U posljednjim utakmicama su im i golmani raspoloženi i to je u prethodnim godinama bila jedna od slabijih tačaka FTC-a”, kazao je Adžić.

On je ponovio da će, bez obzira na kvalitet FTC-a, ishod nedjeljnog duela zavisiti od Budućnosti.

“Sve je na nama protiv bilo kojeg protivnika da igramo, bez obzira na ovogodišnji sastav i probleme sa povredama. Naš maksimum nas dovodi u situaciju da možemo da igramo i sa Vardarom i Đerom i naravno, FTC-om. Raspoloženje svih igrača uz dobar fokus cijeli meč i korišćenje određenih slabosti koje se mogu pojaviti u odbrani FTC-a, je recept”, rekao je Adžić.

On je naglasio da Budućnost ne smije biti na nivou malog broja raspoloženih igrača, kao protiv Vardara.

“Tako i treniramo i vjerujem da će u nedjelju igrati Budućnost koja će imati raspoloženu i lijevu i desnu stranu, kao i raspoloženu, kvalitetniju odbranu, nego što je to bilo u posljednja dva meča”, kazao je Adžić.

On je istakao da mu je drago što nekadašnji kapiten crnogorske reprezentacije Marija Jovanović igra u vrhunskom klubu.

To je velika stvar za nju i moja, a znam i njena, velika želja je da bude dio vrhunskog rukometa. Sigurno će i ona imati poseban motiv, mene raduje da se vratila i želio bih da odigra najbolje što može, a da Budućnost pobijedi”, kazao je Adžić.

Biće to osmi duel FTC-a i Budućnosti.  Obje ekipe ostvarile su po tri pobjede, dok je jedan meč završen neriješeno.

Ostaće upamćen dvomeč u polufinalu Kupa šampiona, iz aprila 2002. godine, u kojem je tadašnji Herc bio uspješniji.  Prvi duel u Budimpešti završen je neriješeno 32:32, dok je Herc u revanšu slavio 33:31 i izborio finale.

“Vjerujem da će i podsjećanje na utakmicu iz 2002. godine dati jednu novu energiju, jer ove generacije sada trebaju da čuvaju, njeguju i poštuju sve ono što su radile prethodne, a dug ove ekipe, tada zvane Herc je veliki. Vjerujem da će nam i to dati dodatnu snagu i želju da pobijedimo”, rekao je Adžić.

FTC je u Glavnoj rundi upisao dva trijumfa, protiv Meca u gostima 28:25 i Tiringera pred svojim navijačima 34:22.  U prvoj fazi takmičenja ostvario je četiri pobjede i po poraz i remi.

Budućnost u Glavnoj rundi ima pobjedu i poraz.  Na startu takmičenja poražena je od Vardara 31:28, dok je u Astrahanu slavila protiv Astrahanočke 34:21. U grupnoj fazi takmičenja ostvarila je pet pobjeda i poraz.

Nedjeljni duel u dvorani ”Morača” počeće u 19 sati.

Agencija MINA