Sjajne provjere na turniru u Skoplju

Rukometašice Budućnosti u Podgorici se spremaju za nastavak Lige šampiona i mečeve u glavnoj rundi Lige šampiona u kojoj će rivali u grupi biti Vardar, FTC i Tiringer. Prvi meč u glavnoj rundi, ”plave” će odigrati 28. januara u Dabašu kada će odmjeriti snage sa mađarskim FTC-om. Nakon Svjetskog prvenstva u Njemačkoj, dvostruke šampionke Evrope od 21. decembra pripremaju se za nove izazove u elitnom takmičenju, a dobra vijest je da se nakon operacije meniskusa u trenažni proces vraća i pivot Ema Ramusović, koja je doživjela povredu na šampionatu na kojem je naša reprezentacija osvojila šesto mjesto. Odlične provjere pred nastavak Lige šampiona, ”plave” će imati 19. i 20. januara kada će u Skoplju na trećem turniru Regionalne lige odmjeriti snage protiv Vardara i Krima, timova koji se takođe, pripremaju za glavnu rundu elitnog takmičenja.

– Nakon Svjetskog prvenstva sve djevojke osim Eme Ramusović su zdrave došle na pripreme. Od 21. decembra smo u kompletnom sastavu i do kraja prošle godine radili smo na podizanju fizičke pripremljenosti. Jači dio priprema smo kao i do sada završili četiri sedmice prije prvog meča u glavnoj rundi Lige šampiona. Djevojke su sjajno odradile dosadašnji dio priprema za nastavak elitnog takmičenja. Raduje i to što oporavak Ramusović nakon operacije meniskusa ide željenim tokom i ona je već danas odradila dio treninga sa ostatkom tima. Vjerujemo da bi mogla da bude u konkurenciji za prvi meč u glavnoj rundi ukoliko oporavak bude proticao kao do sada – kazao je Adžić.

Treći turnir Regionalne lige na kojem će Milena Raičević i saigračice 19. i 20. januara odmjeriti snage protiv učesnika glavne runde Lige šampionaVardara i Krima , biće odlične provjere pred duele protiv sjajnih timova u grupi 2.

Vardar glavnu rundu počinje sa osam, Mec sa šest, a FTC i Budućnost sa po četiri boda. Bitighajm je u drugu fazu prenio dva, a Tiringer je bez bodova.

– Tiringer će nakon Svjetskog prvenstva, a do početka glavne runde imati osam mečeva, FTC je prvi meč u nacionalnom šampionatu nakon prvenstva u Njemačkoj, imao već 30. decembra i imaće pet-šest mečeva do duela protiv nas na startu. Oba tima će dostići takmičarsku formu, a  mi ćemo to probati da odradimo kroz dva duela u Skoplju i dođemo do nivoa da možemo da pariramo rivalima u veoma jakoj grupi. Naročito ove godine su značajni svi mečevi u Regionalnoj ligi i želimo da svaki iskoristimo na najbolji mogući način.

Za najmlađi tim u Ligi šampiona koji je u novu sezonu ušao sa potpuno novim sastavom u odnosu na prethodne u kojima je igrao na finalnom turniru u Budimpešti, osvajanje jednog od prva četiri mjesta u grupi i plasman u četvrtfinale, bio bi sjajan rezultat.

– To bi bila kruna ove sezone i fenomenalan rezultat bi bila prilika da u aprilu odigramo dvomeč protiv timova kao što su Đer, CSM Bukurešt ili Rostov. To je san i radimo sve da dostignemo taj nivo da možemo da se izborimo i za taj cilj. Biće teško jer je grupa veoma jaka i toga smo svjesni. O Vardaru je suvišno trošiti riječi, jedina su ekipa bez poraza i imaju bezbroj vrhunskih igrača. Nama je privilegija da igramo protiv njih u ovom sastavu. FTC je prošle godine nanio jedan od najtežih poraza i Budućnosti i meni kao treneru pred domaćim navijačima, a ove godine imaju jednako kvalitetan sastav koji je pojačan dolaskom desnog beka, Holađanke Laure Van der Hejden. Oni su po kvalitetu možda i peti najbolji tim u Evropi. Tiringer ove sezone nije igrao na najvišem nivou, ali znamo da će to biti najveći izazov za nas u ovom sastavu i krucijalni mečevi za prolaz dalje. Imaju kvalitetan i iskusan sastav koji je odlično vođen i sigurno je da i oni vide šansu protiv nas za razliku od prethodnih sezona kada smo imali jači sastav od njih. Ipak, posebno ćemo se spremati za taj dvomeč i vjerujem ispuniti cilj u duelima protiv njih – zaključio je Adžić.

RASPORED TREĆEG TURNIRA REGIONALNE LIGE

Petak, 19. januar

Vardar – Budućnost (17.00)

Subota, 20. januar

Krim – Budućnost (17. 00)

Nedjelja, 21. januar

Vardar – Krim (17. 00)