U Đeru pružiti jači otpor velikom rivalu

Rukometašice Budućnosti u petak putuju za Đer na revanš utakmicu četvrtfnala Lige šampiona protiv istoimenog mađarskog tima, koji je slavio (26:20) u prvom meču odigranom u subotu u ”Morači”. Iako je aktuelni šampion Evrope ubjedljivom pobjedom u najvećoj crnogorskoj dvorani napravio veliki korak ka plasmanu na finalni turnir, u taboru našeg šampiona žele da pruže jači otpor i predstave se u boljem svjetlu protiv jednog od glavnih favorita za osvajanje trofeja.

Đer je potvrdio kvalitet u prvom meču koji je odigran u najvećoj crnogorskoj dvorani i slavio ubjedljivu pobjedu kojom je praktično osigurao plasman među četiri najbolja evropska tima.

Utisak je ipak, da izabranice Dragana Adžića nijesu pružile najbolje izdanje i da su mogle da pruže jači otpor favorizovanom protvniku koji je u krugu glavnih favorita za osvajanje trofeja u elitnom takmičenju.

”Plave” na put idu u petak letom preko Beča, nakon čega ih očekuje put autobusom do 100-ak kilometara udaljenog Đera gdje će pokušati da se predstave u najboljem svjetlu pred fanatičnom mađarskom publikom.

U revanšu četvrtfinala, trener Adžić ne može da računa na Itanu Grbić koja je doživjela povredu prepone i na Đurđinu Malović koja se nije oporavila od povrede tetive i stopala.

Duel ĐerBudućnost igra se u subotu u 19 sati.

Nakon prvih mečeva četvrtfinala, blizu plasmana na finalni turnir koji će biti odigran u Budimpešti su i Vardar, CSM Bukurešt i Rostov Don.