U Minsk sa sedam golova zalihe

Ženska rukometna reprezentacija savladala je u Baru selekciju Bjelorusije 33:26 (12:15) u prvoj utakmici baraža za Svjetsko prvenstvo. Izabranice Dragana Adžića pravdale su ulogu favorita, ali su do pobjede došle teže od očekivanog i zahvaljujući sjajnom izdanju u drugom u drugom poluvremenu, pa su stekle lijepu zalihu pred revanš u Minsku koji je na programu 15. juna.

Bjelorusija je, nakon startnog vođstva domaćina od 2:0, napravila preokret, u 14. minutu povela je 6:4, razlika je u 20. iznosila četiri (11:7), a na poluvremenu tri gola (15:12).

Crnogorska selekcija nastavak meča odigrala je mnogo bolje, u 39. minutu ponovo je došla do vođstva (19:18), koje je u 55. minutu iznosilo sedam golova (30:23).

Najefikasnje u crnogorskoj reprezentaciji bile su Đurđina Jauković i Dijana Ujkić sa po devet, dok su Majda Mehmedović i Milena Raičević meč završile sa po pet pogodaka.

U bjeloruskoj selekciji bolje od ostalih bile su Anastasija Mazgo sa pet i Katarina Sliskaja sa četiri gola.

Revanš je na programu 15. juna u Minsku.

Bolji iz dvomeča Crne Gore i Bjelorusije izboriće plasman na šampionat, koji će u decembru biti odigran u Njemačkoj.

Učešće na Svjetskom prvenstvu, osim domaćina, obezbijedili su još zvanični evropski i svjetski prvak, Norveška, kao i Holandija, Francuska i Danska, na osnovu plasmana na prošlogodišnjem šampionatu Evrope u Švedskoj.

Crna Gora – Bjelorusija 33:26 (12:15)

Bar – Dvorana „Topolica”. Gledalaca: 500. Sudije: Floresku i Stoja (Rumunija). Sedmerci: Crna Gora 3 (2), Bjelorusija 2 (2). Isključenja: Crna Gora 4, Bjelorusija 6 minuta.

Crna Gora: Rajčić (11 odbrana), HASANIĆ (tri odbrane), Babović, Đoković, JAUKOVIĆ 9 (2), Brnović, UJKIĆ 9, Malović, Premović, Pavićević, RAMUSOVIĆ 1, B. Klikovac 2, MEHMEDOVIĆ 5, DESPOTOVIĆ, RAIČEVIĆ 5, Grbić 2.

Bjelorusija: Nikitina, KUMPELJ (devet odbrana), Trizno 3 (3), NESTJERUK 3, Mazgo 5, DRONOVA 1, JEMELJANJENKA 1, VASILJEVSKAJA 2, Iljina 1, Kotina, Artjuhovič 1, Azolina, LOBAČ 3, JOŽIKAVA 1, Silickaja 4, Šamanovskaja 1.