”Uvijek sam vjerovao u ovaj tim”

Budućnost u glavnu rundu prenosi četiri boda i to je sjajan učinak koji potvrđuje da je u potpunosti ispunjena vizija koju je dvostruki šampion Evrope imao na početku sezone u koju je ušao sa potpuno novim timom, najmlađim u elitnom takmičenju, kazao je trener Dragan Adžić nakon pobjede (26:23) protiv Vajpersa kojom je izboren prolaz među 12 najboljih timova u Evropi. Adžić je istakao da je bio među rijetkima koji je vjerovao u ovaj projekat i generaciju igračica koje su još jednom potvrdile da imaju veliki karaktar i da svakog dana rastu kao tim.

– Zahvalnost gledaocima za veliku podršku i s  nestrpljenjem očekujem duele protiv Vardara, FTC-a i Larvika ili Tiringera. U glavnu rundu prenosimo četiri boda, što je sjajan učinak i potvrda da smo u potpunosti ispunili viziju koju smo imali na početku sezone. Igrali smo protiv tima koji u svojim redovima ima igračice koje su osvojile pet olimpijskih zlata, osam – devet trofeja Lige šampiona, dok mi imamo Milenu Raičević koja ima evropsku i olimpijsku medalju, iskusnu Darli Zokebi na Golu i maldost koja se ostvaruje kako sezone odmiče i koja ima karakter. Bio sam među rijetkima koji su vjerovali u ovu mladu generaciju, ali srećom da rijetki donese odluke koje su se pokazale kao ispravne. Jedva čekam da nastavimo sa radom nakon Svjetskog prvenstva i da svi zajedno nastavimo da rastemo. Dok se rivali danonoćno spremaju za nas, postojaćemo i biti veliki tim – kazao je Adžić.

Zadovoljstvo nakon treće pobjede pred domaćim navijačima kojom je ispunjen cilj i izboren prolaz među 12 najboljih timova u Evropi, nijesu skrivale ni desni bek Đurđina Malović i pivot Tatjana Brnović.

– Ostvarili glavni cilj i izborili plasman u glavnu rundu. Ponosna sam zbog toga. Posebna zahvalnost publici koja se čula u svakom minutu i mnogo pomogla da dođemo do velike pobjede. Nije bilo lako, bila je ovo velika borba od prvog do posljednjeg minuta, ali i naša zaslužena pobjeda – kazala je Malović.

– Presrećna sam što smo pobijedile i karakterom zasluženo slavile. Disale smo kao jedna, bile kao jedna i zajedno sa publikom izborile pobjedu – kazala je Brnović.