”Značajan korak ka četvrtfinalu”

Budućnost je pobjedom protiv Tiringera (29:21) napravila veliki korak ka plasmanu u četvrtfinale, a najvažnije je da tim raste kako sezona odmiče, kazao je trener Dragan Adžić nakon prve pobjede u glavnoj rundi Lige šampiona. Adžić je istakao da je ekipa imala personalnih problema uoči duela protiv njemačkog tima, ali da su igračice to nadomjestile velikom energijom nadomjestile i došle do zaslužene pobjede, koja je potvrda da ova generacija vrijedi. Španska reprezentativka Darli Zokebi de Paula istakla je da su ”plave” potvrdile da mogu protiv svih rivala pred svojim navijačima kada su fokusirane, uz očekivanje da će se ostvariti još neka pobjeda u glavnoj rundi.

– Biće borbe do kraja za plasman u četvrtfinale, ali napravili smo značajan korak. Presudno je da rastemo i da se širi broj kvalitetnih igračica, drago mi je da smo imali veliku podršku navijača uprskog ovakvomvremenu. Vjerujem da će protiv FTC-a i Vardara biti i više publike, da vidi srce i karakter ovog tima koj se bori u svakom meču. Imali smo puno personalnih problema, ali igračice su to izvukle velikom energijom. Drago mi je da rastemo kao tim i da pokazujemo da vrijedimo – kazao je Adžić, koji je govorio i o stanju povrijeđene Eme Ramusović.

– Krenuće sa treninzima od ponedjeljka, vidjećemo kako će to izgledati. On će ući u trenažni proces, vjerujem da će moći da nam pokmogne u nastavku sezone ili će možda ranije završiti sezonu – kazao je Adžić.

Španska reprezentativka Darli Zokebi de Paula bila je sjajna na golu i upisala je 14 odbrana, uključujući i tri sedmerca.

– Radile smo naporno kako bi pripremile Tiringer. Najvažnije je što smo ispravile naše greške i što smo bile fokusirane na našu igru, a na previše na protivnika. Ako igramo snažno, možemo pobijediti svakog rivala. Naša želja je da igramo sve bolje kako sezona odmiče i vjerujem da ćemo ostvariti još neku pobjedu u glavnoj rundi – kazala je Zokebi de Paula.

Hrvatska internacionalna Matea Pletikosić istakla je da nije vjerovala u plasman u četvrtfinale, ali da je to sada realan cilj i da ekipa mora da zadrži ovaj nivo igre i u narednim mečevima.

– Ušle smo u duel sa velikom energijom i željom. Bilo je dosta grešaka u početku, samo tri gola prednosti na poluvremenu iako je moglo da bud i više. Nijesmo dale maksimum u vraćanju, dogovorile smo u poluvremenu da to moramo popravili, što smo i uradile i to je donijelo željeni rezultat. Veoma sam srećna što smo pobijedile. Nijesam vjerovala da možemo do četvrtfinala, ali vjerovala sam u svoju ekipu i evidentno je da možemo mnogo toga da napravimo – kazala je Pletikosić.