Navijači

Rukometašice ŽRK Budućnost oduvijek su pratili vjerni navijači. Još od prvih utakmica naša je ekipa imala jaku i glasnu podršku s tribina, a ulaskom u Evropu vjerna publika pratila nas je i na brojnim inostranim gostovanjima.

Navijaci

Klub navijača Budućnosti – VARVARI, osnovan je 1987. Navijačka podrška nikada nije bila upitna, Varvari su i biće prisutni na svim domaćim utakmicama. Naravno, gostovanja su neizostavna, bilo da je riječ o domaćem prvenstvu ili nekom od evropskih takmičenja. Španija, Njemačka, Danska, Norveška, Slovenija, Slovačka i Mađarska, samo su neke od destinacija u koje su Varvari putovali kako bi bodrili podgoričke rukometašice.

buducnost_krim_2010_11

buducnost_larvik_2010_11

Detaljnije o istoriji Varvara (preuzeto sa sajta www.varvari.me):
Prva okupljanja i horska pjevanja na stadionu pod Goricom krenula su mnogo ranije, gotovo deceniju prije pravog organizovanog navijanja. April 1987, i susret sa Rijekom odnosno Armadom, uzima se za prvi navijački „zapis“ u Podgorici. Od tada kreće istorija Varvara, jedine navijačke grupacije u Crnoj Gori, i jedne od najvećih i najrespektabilnijih na prostoru ex Yu.

buducnost_mec_2009_10

Od kada su osnovani do danas, društvena, socijalna čak i geografska karta Balkana se više puta promijenila, i to je znalo uticati na brojnost i čak prekid u postojanju (92- 94).

U početku brojnost je bila do 500 ljudi, tada kada se razvijao duh urbanog u Titogradu, koji tesko prihvata trendove sa zapada a posebno naopako gleda na Ultras kulturu i sve što sa sobom nosi.

buducnost_kif_vejen_2009_10_zastava

Varvari su ubrzo postali homogena i snažna grupa. Nijesu trpjeli jednog vođu jer, kako su rekli „Tifu“: „ne vidimo razlog da kod nas mora postojati neko kome bi se klanjali“. Prvi, amaterski transparenti, prve bakljade, gostovanja i veliki uspon obilježavaju nervoznih prvih 5 godina.

buducnost_kif_vejen_2009_10

Sadašnja ekipa Varvara praktično ponovo osniva grupu u junu 1994 na utakmici sa Vojvodinom. Devedesete i početak 21 vijeka su prožete raspadom dvije države i crnogorskom nezavisnošću tako da je grupa protutnjala kroz čak tri lige, sve više radeći na organizaciji i brojnosti, rekvizitima i transparentima.

buducnost_itxaco_ls_2010_11

Slike, novinski stubci i izvještaji o incidentima govore umjesto nas. Mi govorimo brojkama. Nijedno gostovanje u zajedničkoj ligi Srbije i Crne Gore nije propušteno. Na njih odlazi od 100 do 300 ljudi dok na domaćem terenu brojka ne pada ispod 400 i ide do 2.500 ljudi.